Στόχοι – Προοπτικές

Στο επόμενο χρονικό διάστημα, η Nova Tecnika μετακομίζει στις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στη Λάρισα, με σκοπό την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της. Διαρκής της στόχος είναι η αποδοχή του ξύλου ως υλικό κατασκευής κτιρίων από την Ελληνική αγορά. Για το λόγο αυτό, τα επόμενα χρόνια θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην προώθηση των συνδέσμων για την κατασκευή ξύλινων σπιτιών. Οι σύνδεσμοι αυτοί, πιστοποιημένοι από τους εγκυρότερους Οργανισμούς της Γερμανίας και της Αυστρίας και κατασκευασμένοι σύμφωνα με τους νέους κώδικες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ξύλο, προσφέρουν άριστη αντοχή σε παντός είδους καταπονήσεις διευκολύνοντας παράλληλα το έργο των κατασκευαστών αφού μειώνουν τον χρόνο κατασκευής κατά πολύ.

Η Nova Tecnika θα συνεχίσει να ενημερώνει τους επαγγελματίες για όλες τις εξελίξεις στον τομέα των συνδέσεων ξύλου με συμμετοχή σε όλες τις μεγάλες κλαδικές εκθέσεις του χώρου. Παράλληλα προχωρά σε συμφωνίες με Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας με σκοπό τον έλεγχο και την πιστοποίηση των προϊόντων της σε συνθήκες και υλικά της ελληνικής αγοράς.

Η Nova Tecnika θα συνεχίσει όσο είναι δυνατό την ίδια πολιτική τιμών που ακολούθησε μέχρι σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό της φιλοσοφίας της το γεγονός ότι από την εμφάνισή της στην αγορά, το 1997, και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να κρατά τις τιμές της στα ίδια επίπεδα προς όφελος των πελατών της.

Ιστορικό

Η Ιστορία της Nova Tecnika – Γεώργιος Παπανάτσιος ξεκινά το καλοκαίρι του 1997 με την εισαγωγή των πρώτων συνδέσμων της Αυστριακής εταιρείας KNAPP και την διάθεσή τους στην ελληνική αγορά. Η ιστορία όμως της οικογένειας Παπανάτσιου πάει αρκετά χρόνια πίσω.

Ο Γιώργος Παπανάτσιος, έμπειρος κατασκευαστής ξύλινων εφαρμογών, εκπαιδεύτηκε στον τομέα των ξύλινων κατασκευών στη Γερμανία. Συνεχιστής μιας μακράς παράδοσης που μετράει τρεις γενιές ξυλουργών προς τα πίσω, άνθρωπος με ανησυχίες και συνεχή αναζήτηση καινοτόμων τεχνολογιών, με μεράκι και αγάπη για το ξύλο και τα προϊόντα του, εγκαθίσταται και δραστηριοποιείται στην Λάρισα στα μέσα της δεκαετίας του ‘80. Μαζί του κουβαλάει τις γνώσεις της Γερμανική αγοράς κατασκευάζοντας από τους πρώτους Γερμανικά κουφώματα, ανακλινόμενα παράθυρα, εξαρτήματα επίπλων κουζίνας κ.ά.

Σε κάποια από τα πολλά του ταξίδια σε εκθέσεις του εξωτερικού, «πέφτει» πάνω στους συνδέσμους της εταιρείας KNAPP. Από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον του τραβά η αποτελεσματικότητα, η υψηλή ποιότητα, η σταθερότητα και η ευρεία γκάμα εφαρμογών και μοναδικών λύσεων που προσφέρουν οι σύνδεσμοι της KNAPP. Προμηθεύεται κάποιες ποσότητες και ξεκινά από μόνος του εντατικούς ελέγχους των συνδέσμων στην πράξη. Η απόδοσή τους τον ενθουσιάζει και του δίνει το θάρρος να απευθυνθεί απ’ ευθείας στην KNAPP Αυστρίας και μετά από μια μακρά σειρά συζητήσεων και διαπραγματεύσεων, το καλοκαίρι του 1997 εισάγει τις πρώτες – μικρές στην αρχή – ποσότητες συνδέσμων.

Αυτό που από την αρχή αναγνωρίσθηκε ως βασικό πλεονέκτημα των συνδέσμων ΚΝΑPP ήταν ότι μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από κάθε ξυλουργό, με ελάχιστη εκπαίδευση και χωρίς καμία επιπλέον επένδυση σε μηχανήματα ή εξοπλισμό. Προβλήματα συνδέσεων που μέχρι τότε έμοιαζαν απραγματοποίητες ήταν μοναδικές και απίστευτα σταθερές και εύκολες. Από τότε, ο δρόμος προς την ελληνική αγορά άνοιξε. Το καλοκαίρι του 1997 ο Γιώργος Παπανάτσιος ιδρύει την εταιρεία Nova Tecnika και ξεκινά την διανομή των προϊόντων της KNAPP στην ελληνική αγορά. Με μοναδικά του όπλα την γνώση των εφαρμογών από την πλευρά του κατασκευαστή, την αγάπη του για το ξύλο και την αστείρευτη υπομονή και επιμονή του, καταφέρνει να μπει στην αγορά και να κερδίσει τις πρώτες εντυπώσεις εδικών και μη. Συμμετέχει σε κλαδικές εκθέσεις και οργώνει την επικράτεια εξηγώντας πρόσωπο με πρόσωπο και στην πράξη τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες των προϊόντων KNAPP στους επαγγελματίες του χώρου.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, σύνδεσμοι KNAPP βρίσκονται στα χέρια χιλιάδων επαγγελματιών ανά την Ελλάδα και οι εντυπώσεις και τα σχόλια είναι θετικότατα. Το όνομα της KNAPP και της Nova Tecnika γίνονται συνώνυμα της ποιότητας, της σταθερότητας και της αποτελεσματικότητας στο χώρο της επίλυσης σχεδόν όλων των προβλημάτων συνδεσμολογίας ξύλου.